środa, 26 listopada 2014

Nutella z Awokado !

    Nutellaa!:)  


       Coś dla łakomczuszków którzy nie mogą zapomnieć o słodkościach. Pyszna, aksamitna i przede wszystkim zdrowa. Moja propozycja jest banalnie prosta w przygotowaniu i idealnie nadaję się do wszelkiego rodzaju naleśników czy też placuszków. Wspaniale komponuje się również gdy podamy ja z waflami ryżowymi czy też klasycznie po prostu na kanapkę. Można też wyjadać ją łyżką co często mi się zdarza. Spokojnie wytrzyma jakieś 3-4 dni w lodówce w pojemniczku zamykanym czy też słoiku. ( u mnie nie wytrzymuje zazwyczaj dnia gdyż wszyscy ją podjadają ). Czas przygotowania 3 minutki :)



Składniki:

  • Jedno dojrzałe awokado
  • Półtora mocno dojrzałego banana 
  • Jedna czubata łyżka odtłuszczonego kakao
  • Szczypta cynamonu
  • Garść orzechów włoskich ( mogą być jak najbardziej ziemne )
  • Jedna czubata łyżka wiórek kokosowych
  • Pięć tabletek słodzika ( w zależności od słodkości bananów można dodać więcej lub mniej, opcjonalnie miód)

Przygotowanie:

Wydrążamy cały miąższ z awokado i wrzucamy do miksera. Banany obieramy i dodajemy do awokado wraz z całą resztą. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Gotowe!
Przekładamy do jakiegoś pojemniczka lub słoiczka. Smacznego !



2 komentarze: