Nutellaa!:)
Coś dla łakomczuszków którzy nie mogą zapomnieć o słodkościach. Pyszna, aksamitna i przede wszystkim zdrowa. Moja propozycja jest banalnie prosta w przygotowaniu i idealnie nadaję się do wszelkiego rodzaju naleśników czy też placuszków. Wspaniale komponuje się również gdy podamy ja z waflami ryżowymi czy też klasycznie po prostu na kanapkę. Można też wyjadać ją łyżką co często mi się zdarza. Spokojnie wytrzyma jakieś 3-4 dni w lodówce w pojemniczku zamykanym czy też słoiku. ( u mnie nie wytrzymuje zazwyczaj dnia gdyż wszyscy ją podjadają ). Czas przygotowania 3 minutki :)
Składniki:
- Jedno dojrzałe awokado
- Półtora mocno dojrzałego banana
- Jedna czubata łyżka odtłuszczonego kakao
- Szczypta cynamonu
- Garść orzechów włoskich ( mogą być jak najbardziej ziemne )
- Jedna czubata łyżka wiórek kokosowych
- Pięć tabletek słodzika ( w zależności od słodkości bananów można dodać więcej lub mniej, opcjonalnie miód)
Przygotowanie:
Wydrążamy cały miąższ z awokado i wrzucamy do miksera. Banany obieramy i dodajemy do awokado wraz z całą resztą. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Gotowe!
Zaraz się zbieram do roboty :-)!
OdpowiedzUsuńPyszotka! :)
OdpowiedzUsuń